Koncertfortælling for børn og voksne i Helnæs Kirke

Palmesøndag den 14. april kl. 15.00

Paradisets Have og Den blå planet  

En musikalsk fortælling, der tager sit udgangspunkt   i Verdens skabelse & Paradisets have.       Duo Rosinante vil fortolke historierne fra Det Gamle Testamente med musik og sange mellem Himmel og Jord, med dukketeatret ”Paradiso”, hvor vi hører om mennesket, der gerne vil finde ”Det tabte Paradis”.       

Alle er velkomne. 

Påskevandring fra Dreslette kirke

2. påskedag, mandag den 22. april 2019 kl. 10.00

Som i de sidste to år bliver der påskevandring 2. påskedag, som er mandag d. 22-4-2019 for Helnæs, Dreslette og Haarby Sogne. 

Menighederne fra Dreslette og Helnæs mødes til en kort andagt i Dreslette kirke kl. 10.00, hvorefter turen går mod Løgismose Kapel. Ved Løgismose Kapel mødes alle 3 sogne ca. kl. 12.00, hvor alle spiser deres medbragte mad og drikkelse. Derefter er der samling i kapellet, og så går turen hjemad igen. 

Der er kaffe i præstegården ved hjemkomsten.

Der vil også være muligt at få kørelejlighed, hvis man synes, turen er for lang. Man kan blot henvende sig til præsten, så vil der blive arrangeret kørsel. 

Husk madpakke og drikkelse.

Babettes Gæstebud, Nadverbordets Himmelstige

Lørdag d. 11. maj i Kærum Kirke kl. 16.00

De 5 kirker indbyder i samarbejde med Helnæs Kultur- og Musikforening til koncertfortælling med baggrund i Karen Blixens roman Babettes Gæstebud.

Musikken skaber den særlige nadverstemning, der her dækkes op til og er dels den norske salmetone, dels et ”ekko” af Sfærernes Musik, og endelig den musik der overbyder alt, og som altid fulgte Blixen, nemlig Mozart. Grammofon-plade med Mozarts Klarinetkoncert, og her især Adagioen, blev på den afrikanske farm spillet så meget, at en ny jævnligt måtte rekvireres fra England. Vi konfronteres med vores forhold til Måltidet/Nadveren, det Bedste kontra det Næstbedste. Helligånden er i spil, men også Blixens eget begreb: Hjælpeånden.

NIS BANK-MIKKELSEN - en suveræn bibeloplæser, en blanding af Aladdin, Bellman og Rytter.

JENS SCHOU er soloklarinettist med en svaghed for klezmermusikkens melankoli og fandenivoldske livsglæde.

ANDERS SINGH VESTERDAHL er en fantastisk harmonikaspiller, med verdensmusik som sit speciale og så er han et centralt medlem af The Middle East Peace Orchestra.

Efter koncertfortællingen fuldendes oplevelsen ved et traktement på Øbjerggård, Gudøgyden 12, 5631 Ebberup, som fortolker Babettes måltid.

Pris for spisning 150,00 kr./person - drikkevarer tilkøbes.
Tilmelding til telefon 61 73 45 40 eller direkte her på siden
Spisning bedes betalt på mobilepay: 48047
eller til foreningens konto:  0847 0000528285
Senest 2. maj   

Sogneudflugten 2019.

Søndag den 8. september tager vi på sogneudflugt sammen med Helnæs og Haarby sogne.

Programmet starter med gudstjeneste i Bregninge kirke kl. 10.00 med efterfølgende information om kirken. Derefter fortsætter vi til Børkop Vandmølle hvor vi spiser og dagen afsluttes med et besøg og rundvisning på Kellers Minde Museum.

Yderligere information med bla. tider kommer  i næste Lokal- og Kirkeblad samt kirkernes hjemmesider.

Dreslette Menighedsråd